12 Ekim 2012 Cuma

Çanakkale Deprem Korkusu Geçirdi


Çanakkale Deprem Korkusu Geçirdi

Deprem, yer kabuğunda beklenmedik bir anda ortaya çıkan enerji sonucunda meydana gelen sismik dalgalar ve bu dalgaların yeryüzünü sarsması olayıdır.

Çanakkale deprem korkusu geçirdi ! Saat 23:37 ‘de Ege denizinde meydana gelen depremden Çanakkale’de etkilendi. Sismologların geniş incelemeleri sonucu deprem şiddetinin 4.7 olduğu saptandı. Depremin meydana geldiği noktanın derinliği de yıkım kuvvetine etkilidir ve yer yüzüne yakın noktada gerçekleşen depremler daha çok hasar vermektedir. Çanakkale’nin yakınlarında olsaydı ne olurdu acaba ? Çanakkale depreme hazır mıydı ?

Deprem sonrası herkes panik ile sokağa döküldü. Depremin kısa sürmesi insanları rahatlattı. Bu deprem, Çanakkale ‘de beklenilen büyük depremin habercisi mi acaba ?

İnsanların bu kadar panik olması deprem esnasında iyi birşey değildir. Çanakkale halkının bu konuda biraz daha bilinçlenmesi gerekiyor. Çanakkale depreme hazır mı ? sorusunun cevabı “hazır değil” gibime geliyor…

Çanakkale’de Depremler Devam Edecek mi ?

Çanakkale ‘de depremlerin devam etmesi yüksek olasılıklı bir durum. Çanakkale deprem açısından riskli bir bölgede bulunuyor. Bu sebepten ötürü daha şiddetli, büyük bir deprem bekleniyor.

Deprem Öncesi Ne Yapılmalı ?

Öncelikle binaların depreme dayanıklı hale getirilmesi gerekiyor. Eski, hasarlı binaların olması ölüm sayısını çoğaltır.

Depolama alanları oluşturulmalıdır. Deprem esnasında ve sonrasında gerekli olacak eşyaları tespit edip, depolamak gerekir.

Her ilçede ve ilde 5-6 noktada depolanması gereken şeyler, jenerator, çadır, seyyar duş, tuvalet, battaniye vs.

Acil müdahele ve kurtarma ekiplerinin profesyonel olarak oluşturulması gerekiyor. Bu önemli bir husus.

Deprem beklenilen ilin dayanıklılığı, deprem riski göz önüne alınarak hazırlıklar yapılmalı. Kolay yangın çıkacak yerler tespit edilip önlem alınmalı.

Kaynak : http://www.canakkalefirma.com/canakkalede-deprem/

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder